Menu

Framsteg inom medicinsk hudvård

Oavsett var i livet du befinner dig och oavsett hudtyp kan vi alla någon gång behöva medicinsk hudvård. Något så enkelt som en hudlotion är faktiskt medicinskt baserad, då det krävs många tester och laborationer för att ta fram nya och effektiva produkter av detta slag. Vissa typer av hudåkommor behöver starkare medel, såsom receptbelagd medicin eller annan läkarordinerad behandling, medan annan hudvård inte faller under kategorin nödvändig – däremot önskvärd. Det kan till exempel handla om att ta bort ofarliga leverfläckar, eller åtgärda åldersrelaterade förändringar. Behandlingarna är många och de är dessutom i ständig utveckling, vilket innebär att nya metoder och tekniker arbetas fram årligen.

Nya metoder för en slätare hy

Gamla beprövade metoder såsom antirynkkrämer och serum är ständigt populära, men för vissa typer av hudåkommor kan det behövas lite mer avancerade tekniker. En av de senaste innovationerna på marknaden är dermapen, eller så kallad microneedling – en behandling som med hjälp av små nålar stimulerar hudens produktion av kollagen. Metoden är djupgående, och med hjälp av de små nålarna kan vårdande serum slussas ner i djupa cellager. För en säker och effektiv behandling är det viktigt att vända sig till professionella och seriösa kliniker i stil med nordichair.com, där du får hudvård baserat på dina behov och förutsättningar. Med dermapen kan du bland annat strama upp huden, reducera ärr, samt minska porernas storlek. Det krävs olika många behandlingar beroende på din hudtyp och eventuella åkommor, men många upplever en snabb och långvarig förbättring.

Vetenskapligt effektiva produkter

Förutom behandlingar som utförs på kliniker och salonger finns det också en rad olika produkter som med fördel kan användas hemma. När man tänker på medicin är det lätt att föreställa sig starka kemikalier eller komplexa kurer, men i naturen finns ämnen som kan göra stor nytta för huden med nästan ingen eller enkel bearbetning. Ett bra exempel är bivax eller honung – trots att dessa substanser länge använts av människan för sina vårdande egenskaper så upptäcks och utforskas nya användningsområden. Ett enkelt sätt att vårda och skydda huden är förstås att använda lotion och solkräm, och även dessa produkter är i ständig utveckling, vilket är nödvändigt för att minska mängden allergiska reaktioner och anpassa dem till alla hudtyper.