Menu

Nya coronavacciner: nu kan du fixa de svarta hålen i tänderna

Vi får verkligen vara tacksamma för vaccineringen, alla nya coronavaccin som blir godkända, så att vi kan återvända till ett normalt liv. Under coronapandemin är det många som har undvikit att gå till tandläkaren. Det är jätteviktigt att du tar hand om dina tänder innan du får för stora problem.

Nya coronavacciner

För ett år sedan fanns det inga vaccin alls, nu finns det många godkända coronavaccin att välja mellan: AstraZeneca, Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna och Sputnik. Troligtvis kommer det att komma än fler vaccin allteftersom tiden lider. Det är otroligt hur snabbt det har gått för forskarna att ta fram dessa vaccin. Vetenskapen har verkligen gått framåt. Vissa vaccin bör dock endast personer över 65 år ta, medan andra vaccin passar alla. Utvecklingen av coronavaccinen har en enorm inverkan på våra liv: sakta men säkert börjar vi kunna återgå till ett normalt liv. Vem hade trott att vi skulle leva med ansiktsmask, social distansering och att vi inte kan åka på semester utomlands? Vi är många som längtar efter att få krama om nära och kära, kunna åka iväg på en härlig semester och grillparty med familj och vänner. Bara kunna gå och shoppa utan att behöva tänka på huruvida man kan bli sjuk. En annan effekt av coronapandemin är att vi inte har kunnat ta hand om vår hälsa på samma sätt. Det är många som inte har gått till sjukvården eller tandläkaren, trots att de skulle ha behövt det.

Ta hand om de svarta hålen i tänderna

Vår tandhälsa påverkar vårt mående och allmänna hälsotillstånd väldigt mycket. Därför är det viktigt att kontinuerligt gå till tandläkaren för att ta hand om tänderna. Du bör uppsöka tandläkare så snabbt du märker av något problem, som svarta hål av kariesangrepp. Hinner det gå för lång tid kan du behöva göra en rotfyllning eller rentav byta ut tanden. Även inom tandvården utvecklas metoderna och materialen. När du ska laga ett kariesangrepp används ofta ett plastmaterial med keramikpartiklar som smälter in färgmässigt med den riktiga tanden. Snyggt och fint. För att ta hand om ett svart hål i tanden vänder du dig till Södertandläkarna, som du enkelt bokar tid hos online. Naturligtvis kan du också ringa dem. De hjälper dig med allt från förebyggande behandling, tandimplantat, tandkirurger, Invisalign och tandblekning.

Förebyggande tandvård

Det är smart att varje år gå till Södertandläkarna för att förebyggande ta hand om dina tänder. Glöm inte heller att gå till tandhygienisten för att rensa bort tandsten och plack. Att förebygga problem i tänderna är en ekonomisk investering. Det är mycket billigare att laga ett litet hål, än att behöva göra rotfyllningar, eller rentav göra ett tandimplantat. Förutom att det också gör ont och påverkar din hälsa att ha problem med tänderna.